SENESTE NYT

Kim Vilfort:
“EM-triumf var ikke tilfældig”

af | 11. oktober 2017

EM-triumf var ikke tilfældig

EM-helten Kim Vilfort punkterede en gammel myte.

Myter er hårdnakkede. Også myten om, at spillerne på det danske fodboldlandshold i 1992 rejste sig fra havefester og strandture for at tage til Sverige og vinde Europamesterskabet.

Men helt så enkelt var det ikke. I hvert fald ikke, hvis man skal tro på Kim Vilfort, den ene af de to danske målscorere i EM-finalen mod Tyskland. Kim Vilfort var på besøg hos NFC 55+ i aftes i Drachmann-loungen, hvor han berettede foran cirka 100 tilhørere.

– “Der skal selvfølgelig held til at vinde EM i fodbold. Men triumfen kom også på baggrund af, at vi havde Richard Møller Nielsen som træner”. Han havde tidligere trænet halvdelen af truppen som ungdomslandsholdsspillere. Så vi kendte hinanden ud og ind. Og så er Richard Møller Nielsen den bedste træner, jeg nogensinde har haft.”

Kim Vilfort
Artiklen (der vises herover) har NFC 55+ valgt at skrive ind, således at synsbesværede personer – med hjælp fra deres computer eller smartphone – kan få læst teksten op.

– “Derfor var EM-triumfen heller ikke så tilfældig, som mange har haft travlt med at gøre den til. For vi var gode til at vinde. Jeg har aldrig spillet på et hold med en større vindermentalitet, end EM-holdet i 1992”, siger Kim Vilfort.

Masser af anekdoter

NFC 55+ er en samling tidligere fodboldspillere og tilhængere – først og fremmest af de to tidligere Nykøbingklubber B 1901 og B 1921 – som mødes en gang om måneden til foredrag og selskabeligt samvær.

Foreningen har tidligere haft besøg af blandt andre Mr. Brøndby, Per Bjerregaard, af Kristina “Mulle” Kristiansen og af kajakroeren René Holten Poulsen fra Maribo. Og i aftes var turen altså kommet til 54-årige Kim Vilfort.

Den ualmindeligt veltalende EM-helt, som nu står for talentudviklingen i sin gamle klub Brøndby IF, fodrede sine tilhørere med anekdoter. Blandt andet om, hvordan han som juniorspiller i Skovlunde scorede hattrick, da hans hold vandt den sjællandske pokalfinale. Om dengang Brøndby forsøgte af “fiske” ham over til klubben som 19-årig – ikke med penge, men med en knallert og et stereoanlæg. Og om sin fantastiske karriere med over 650 divisionskampe og 77 A-landskampe. Som jo bragte ham til EM i Sverige i 1992.

Ingen Guds hånd

Med adresse til dengang, den argentinske stjerne Diego Maradona scorede et mål ved hjælp af “Guds hånd”, blev Kim Vilfort spurgt, om “Guds hånd” også var indblandet i hans scoring til 2-0 mod Tyskland.

– “Jeg kunne aldrig finde på at blande Gud ind i fodbold. Men hvis spørgsmålet går på, om målet var reelt, kan jeg helt klart sige ja. Jeg havde ikke hånden på umiddelbart inden målet”, fastslog Kim Vilfort.

Her kan du se målet “Guds hånd” med Diego Maradona.

BLÅ BOG

Camilla Andersen

KIM VILFORT

Kim Vilfort (født 15. november 1962 i Valby) er en dansk tidligere professionel fodboldspiller, der spillede 77 kampe for landsholdet. Kim er således blandt de 15 spillere, der har spillet flest landskampe.

Kim startede sin karriere i Skovlunde IF og kom siden til Boldklubben Frem. Han var også en kort overgang forbi Lille. Han skiftede i 1986 til Brøndby IF, hvor han spillede i 12 år.

Han sluttede den 1. maj 1998 med et flyvende hovedstødsmål som punktum for en stor karriere, hvor han var kendt som en fornuftig og fair spiller.

På linje med Bjarne Jensen karakteriseres Kim Vilfort af de fleste som Mr. Brøndby.

Kilde: Wikipedia

0 kommentarer

Kommentér